Zodia Capricorn

Semnul zodiacal al Capricornului incepe de pe 21 decembrie, dar nu isi intra in drepturi, in prima saptamana, pana pe 28 noiembrie. Incepand cu acesta data va da randament maxim pana pe 20 ianuarie, cand puterea va incepe sa-i scada treptat in ultima saptamana, datorita influentei Varsatorului. Persoanele nascute intre 20 si 27 ianuarie preiau caractristici atat din Capricorn cat si din Varsator si aceeasi regula se aplica tuturor celor nascuti la granita dintre zodii.

Acesti nativi sunt in general ambitiosi iar vietile celor nascuti sub acest semn sunt marcate de o cautare perpetua a scopului in viata. Capricornii sunt focusati pe scopuri si au mare incredere in capacitatile lor. Oamenii nascuti in Januarie sunt de obicei puternici din punct de vedere mental, dar de regula, nu sunt intelesi de ceilalati. Sunt ganditori, analitici si de obicei au succes in afaceri sau in orice alt domeniu care are legatura cu politica. Capricornul este un semn insistent de Pamant guvernat de Saturn, planeta conflictelor.

Sunt de regula independenti si optimisti in tot ce fac si detesta sa aiba reguli sau sa fie constransi de ceilalti. De aceea Capricornii vor nimici tot ce le sta in cale. Isi organizeaza bine timpul. Si o fac cu mai multa precizie la maturitate. Cand imbatranesc devin mai veseli.

Trebuie sa fie lideri in orice proiect intreprind, sau au tendinta sa-si piarda interesul. Aceste persoane de regula sunt extrem de ego-centriste, insa pe sub reticenta lor se ascunde o persoana intelegatoare, si oricine are nevoie de un umar la greu nu trebuie decat sa apeleze la Capricorn. Una dintre cele mai remarcabile caracteristici este simtul lor subtil al umorului.

Acesti nativi au niste idei nonconformiste despre dragoste, datorie si pozitie sociala si de aceea adesea sunt considerati ciudati, deasemenea nu se inteleg intotdeauna cu vecinii si colegii. Principala lor preocupare este siguranta si sa inteleaga nevoile si sentimentele celorlalti. Capricornii sunt foarte mandrii si nu vor ierta pe cel care ii sicaneaza sau ii insulta. Adesea sunt foarte buni vorbitori, dar nu neaparat pentru ca ar fi buni oratori ci pentru ca isi planuiesc in detaliu discursul.

Desi pot parea reci, au niste inimi pline de caldura fata de cei aflati in suferinta si de regula sunt foarte generosi, dar sunt si mai generosi atunci cand trebuie sa doneze unei organizatii decat unei persoane. Teama este sursa tuturor problemelor pe care le intampina Capricornii. Este vital pentru ei sa de debaraseze de aceste temeri. Trebuie sa fie mai blanzi cu ei insasi dar sa-si tremine treaba.

Capricornii adora oamenii intelectuali si inteligenti; rareori isi baga nasul unde nu le firbe oala si nu suporta ca altii sa se amestece in treburile lor. Ar trebui sa aspire la mai mult contact cu oamenii. In general Capricornii au succes in cariera.

Functii politice sau pozitii cu grad ridicat de reponsabilitate, de control si management sunt cele mai indicate pentru ei. Acesti nativi adesea isi atrag reactii negative din partea celorlalti pe care le suporta ca un spirit filozofic. Viata lor personala si familiala este adesea foarte tulburata. In mod frecvent se simt singuri si neintelesi, chiar daca nu e asa. Pe de alta parta sunt foarte multumiti de viata conjugala pentru ca le asigura stabilitate.

O data ce s-au indragostit si au inceput o relatie, Capricornul tipic nu va pune in pericol aceasta uniune. Pretuiesc enorm fericirea personala.

Daca privim in ansamblu personalitatea Capricornului vom observa ca este un compus de bune si rele. Ce se pot manifeste in diverse feluri. Poate infatisa un om condus de rau care cade in disgratie sau cineva care si-a sacrificat propriul suflet pentru binele umanitaii, sau cineva aflat la granita dintre. Capricornul are o afinitate pentru pamant si agricultura.

CAPRICORN-Semnul Caprei Marine

Este sinonim cu omul care are scopuri bine definite. Capricornii au intotdeauna scopuri, si mereu incearca sa le atinga, de obicei prin orice metode. Capricornul doboara orice obstacol muncind cu precizie, determinare si rigiditate pentru a-si atinge tinta. In mod rigid nu inseamna neaparat in linie dreapta. Pot fi foarte inselatori si creativi lucrand cu precizie. Este foarte greu sa-i prinzi pe picior gresit.

PRIETENI

Reprezentantii acestui semn ca si prieteni sunt extrem de loali,buni si afectuosi si adesea foarte generosi cu prietenii lor. Capricornii castiga ceva special din relatiile de termen lung. De obicei stabilesc prietenii de lunga durata cu oameni nascuti in aceeasi perioada cu ei.

SANATATE

De regula, acesti nativi sunt predispusi sa sufere de indigestie, reumatism si dureri de picioare.